Zlatá udice 2023

První kolo se konalo 24. dubna v budově 2.st. ZŠ . Mladí rybáři nejprve psali testy, následovala poznávačka ryb, rostlin a živočichů. Po té v tělocvičně prokazovali své dovednosti v disciplíně hod kapkou na terče a při vázání háčku na čas. Tohoto kola se zúčastnilo 36 žáků.
Druhé kolo se konalo 6.května na revíru Pazderák ve Šluknově. Jednalo se o vyvrcholení soutěže a to v disciplíně lov ryb udicí. Počasí nám nepřálo a tak jsme museli posunout začátek závodu o hodinu. Přes nepřízeň počasí děti chytaly poměrně hodně ryb. Chytala se zejména plotice, cejn, okoun. Všichni závodníci byli vybaveni biči, lehkými splávky, tenkým vlascem a jemným návazcem s malým háčkem. To, že byla tak vysoká četnost záběrů, bylo zásluhou týmu 11 rozhodčích, kteří neustále radili, rozmotávali, převazovali a povzbuzovali.
V závěru se vyhodnotili jednotlivé disciplíny a součet umístění vytvořil pořadí nejvšestrannějších rybářů.  Pro vítěze byly připraveny poháry, medaile a pro všechny účastníky hodnotné rybářské ceny.
Za podporu tohoto sportu patří dík našemu městu, MO ČRS, základní škole a také územnímu svazu ČRS. Děkujeme také za dlouhodobě skvělou spolupráci rybářům ze Šluknova, kteří nám poskytli zázemí (chata) a revír Pazderák.

Steklý Vít, Doležal Jaroslav, Borovka Antonín
vedoucí kroužku                    

Další fotografie najdete ZDE. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *