Rybářské soustředění 2016

Finančně podpořeno MŠMT

Také v letošním roce jsme uspořádali rybářské soustředění pro děti z kroužku mladých rybářů. Vybrali jsme již osvědčené místo ve Štětí, kde nám kolegové z rybářské organizace vycházejí vstříc a dávají nám k dispozici velmi pěknou a vybavenou chatu s velkým udržovaným oploceným pozemkem pouhých 10 metrů od řeky Labe. Opět jsme po celou dobu našeho pobytu byli velmi často navštěvováni městkou i státní policií, kteří nám byli zárukou, že celé soustředění proběhne bez možných problémů. Tato spolupráce byla možná díky starostovi města Štětí, který osobně pověřil tyto strážce pořádku péčí o šenovské hostující rybaře.

Akce se zúčastnilo 11 dětí, počet byl oproti předchozím akcím nižší, což bylo způsobeno zvýšenou nemocností a také jinými souběžnými akcemi dětí. Cílem soustředění je osvojení, případně zdokonalení lovu ryb na plovoucích vodách, střídání lovu na položenou (na těžko), na plavanou (se splávkem), vláčení (nástrahou je třpytka). Využívali jsme dle zájmu jednotlivých rybářů možnost chytat od ranní čtvrté hodiny až do půlnoci. Vítanou změnou byla také možnost zahrát si fotbálek na zahradě, kde jsme měli stany a ubytování. Co se týče úlovků, tak letošní výprava nebyla příliš úspěšná a to zejména v porovnání s předchozími lety. Bylo to způsobeno častými přívalovými dešti v nedalekém okolí a také spoustou bílého květu z topolů, kterým byl pokryt téměř celý povrch Labe. Tento květ je jednak vítanou přirozenou potravou ryb a zároveň je to nepřítel rybářských vlasců, na kterých se zachytává a tím ztěžuje navíjení i nahazování. Přesto si naši mladí rybáři tento pobyt užili.

Naše poděkování za úspěšnou akci patří městu Štětí a jeho rybářské organizaci za neobyčejnou vstřícnost (pobyt v jejich zařízení byl pro naše děti zcela zdarma).

Doležal Jaroslav, Grečmal David, Borovka Antonín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *