Nejvšestrannější rybář roku 2017

Soutěž rybářské mládeže

Pro další fotky klikni do obrázku

V těchto dnech proběhla již tradiční soutěž mladých rybářů, kteří se snaží dosáhnout co nejlepších výsledků ve více disciplínách a součet umístění určí ty nejvšestrannější. Disciplíny jsou následující: test z rybářského řádu, poznávačka ryb, živočichů a rostlin, vázání háčku v co nejkratším čase, hody prutem s předepsaným závažím na terč, lov ryb udicí. Poslední disciplína je tradičně nejzajímavější. Probíhá na krásném rybářském revíru Pazderák ve Šluknově a je již tradicí, že závodníci mají oporu ve svých rodičích, sourozencích či kamarádech, kteří si tuto akci nenechávají ujít. O bezchybnou organizaci a průběh závodu se starají starší rybáři, kteří jsou ochotní pomoci radou anebo přímo názornou ukázkou, jak na ně…

V letošním školním roce chodilo do kroužku třicet dětí. Chtěl bych je všechny pochválit, protože smyslem tohoto kroužku je především získávání znalostí pomocí různých soutěží a testů. Jedná se vlastně o pokračování školní výuky, kdy účastníci mají za sebou perný školní den, a přesto jsou ještě ochotní na sobě pracovat a dále se tímto způsobem vzdělávat.

Jak lze vidět z fotodokumentace, tak soutěž je pro ně opravdu zaslouženou odměnou. Poděkování patří zejména městu Velký Šenov, které již více než 15 let pravidelně finančně podporuje tyto závody a to zejména zakoupením rybářského vybavení pro děti. Přestože rybařina vypadá jako nenáročný sport, tak opak je pravdou. Nový rybář, vlastně spíše jeho rodiče, musí pořídit základní vybavení, což opravdu není levná záležitost. V letošním roce máme celkem 11 nových rybářů a co je ještě radostnější, ve dvou případech se k tomuto sportu přidali i rodiče, kteří se svými dětmi tak mohou aktivně trávit společný čas v krásné přírodě našeho regionu, a to při rybařině.

Mladší žáci:
1. Grečmalová Aneta
2. Vykoukal Vladimír
3. Gotthard Jonáš
Nejúspěšnější rybář: Grečmalová Aneta – 341 cm ryb


Starší žáci:
1. Kaleja Juraj
2. Grečmalová Eliška
3. Koprolín David
Nejúspěšnější rybář: Kaleja Juraj – 676 cm ryb

Za vedení mládeže
Antonín Borovka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *