Zlatá udice 2016

(kliknutím do obrázku vstoupíte do fotogalerie)

Pravidelně začátkem měsíce května, vrcholí činnost rybářského kroužku, kdy účastníci mezi sebou soutěží v nově získaných znalostech a ti starší v oblastech, v kterých se ještě dokázali zdokonalit. V podstatě se jedná o celoroční náročnou naukovou činnost, která se samozřejmě pravidelně střídá s nácvikem rybolovné techniky, házením na terče, házením míčkem do kbelíků (což je průprava správného vnadění). Nejtěžší je zvládnout osvojení podstatných částí rybářského řádu, poznávání ryb, živočichů a rostlin souvisejících s rybářským sportem.
V těchto dnech účastníci soutěžili ve třech kolech. Nejprve to byly testy a tzv. poznávačka z obrázků, kdy testy jsou pro nováčky rozhodujícím momentem, zda mohou získat povolenku k lovu ryb v letošní sezoně. V dalším kole je soutěž terčových disciplín a vázání háčku na čas. Nejoblíbenější je poslední část, což je vlastní lov ryb udicí, které probíhá dvoukolově. Závod začínal již v 6,30 na revíru Pazderák ve Šluknově. Chytá se ve dvou kolech po dvou hodinách. Vyhodnocení soutěže spočívá v součtu umístění v jednotlivých disciplínách. Ti nejúspěšnější obdrží putovní pohár a pak si každý závodník může vybrat to, co mu chybí v rybářském vybavení. Atmosféru závodu vystihuje fotodokumentace.
Tímto chci také poděkovat našim rybářským kolegům ze šluknovské organizace, kteří nám opakovaně a vždy zcela nezištně poskytují revír Pazderák i s rybářskou chatou.

Borovka Antonín, Doležal Jaroslav
vedoucí rybářského kroužku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *