„O pohár předsedy Severočeského územního svazu“

Krajská rybářská soutěž mládeže „O pohár předsedy Severočeského územního svazu 2014“

V sobotu 13.září se uskutečnil tento závod na revíru Pazderák ve Šluknově. Organizaci celého závodu měla na starosti MO ČRS Velký Šenov. Přihlášeno bylo celkem 51 závodníků z osmi organizací ČRS (Most,  Mimoň, Krásná Lípa, Rumburk, Jiříkov, Šluknov, Dolní Poustevna a Velký Šenov).

K registraci v den závodu se dostavilo 19 závodníků z kategorie mladších a 21 závodníků z kategorie starších.

Závodilo se v plavané a to dvoukolově. Chytala se především plotice, ale také se občas podařilo ulovit amura, kapra, cejna a dokonce i úhoře. Celý závod provázelo poměrně hezké počasí. Na všech účastnících závodu (závodníci, trenéři, ale i rodiče) byla vidět soustředěnost a snaha o co nejlepší výkon. Vítězi se stali:

Kategorie do 12 let
1.místo Tůmová Radka   MO ČRS Rumburk
2.místo Doležal Lukáš  MO ČRS Velký Šenov
3.místo Bartoš Michal  MO ČRS Rumburk

Kategorie od 12 let
1.místo Adámek Miloslav MO ČRS Velký Šenov
2.místo Knap Kryštof  MO ČRS Velký Šenov
3.místo Boštická Lucie  MO ČRS Velký Šenov

Závodníci z Velkého Šenova obstáli i v této velké konkurenci. Bylo to způsobeno jejich nasazením, ale určitě také dokonalou znalostí tohoto revíru, který je ideální právě pro lov ryb tzv. na plavanou. Všem našim závodníkům, kteří se zúčastnili, patří poděkování za příkladnou reprezentaci. Celkovou atmosféru vyhodnocení umocnila také skutečnost, že se závodu a závěrečného vyhodnocení zúčastnil trenér mosteckých závodníků pan Petr Weitz. Tento člověk dokázal vychovat mistry Evropy a dokonce několikanásobného mistra světa v rybolovné technice. Prozradil také, co se za tímto úspěchem ukrývá. Je to pravidelný trénink a to třikrát v týdnu a před samotnými závody trénují každý den a to tři až čtyři hodiny.

Dále byli také vyhodnoceni Daniel Šetka, Dominik Šetka a Lukáš Doležal jako nejlepší ze všech účastníků jarního rybářského výletu do Prahy, kteří následně vypracovali článek nebo výkres s tématikou této akce. Ceny s gratulací těmto rybářům předal pan Miroslav Vajda, který je zástupcem našeho regionu ve výboru Severočeského územního svazu.

Celkově tento závod hodnotím jako velmi úspěšný a to jak po stránce výkonu závodníků, tak i po stránce organizační.

Závěrem bych chtěl poděkovat Severočeskému územnímu svazu, Schrödingerovu institutu, městu Velký Šenov, firmám Regius Agency, Mikov, Tratec a Železárny za sponzorství, propagační a upomínkové předměty,  za finanční podporu  a dále všem, kteří se podíleli na přípravě a průběhu závodu. Velký dík také patří MO ČRS Šluknov, která poskytla k tomuto závodu revír Pazderák a také rybářskou chalupu.

Vedoucí mládeže MO ČRS Velký Šenov
Antonín Borovka

Kompletní výsledky:

Absolutní pořadí bez ohledu na kategorie

Mladší žáci (do 12 let)

Starší žáci (od 12 let)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *