Rybářská výprava mládeže

Vedení mládeže uspořádalo pro naše nejmaldší rybáře několikadenní výpravu za jihočeskými rybami. Zdá se, že se akce zdařila, tak si přečtěte, co o tom píše jeden z účastníků:  

Rybářská výprava na závěr školního roku do Vodňan

Pobyt jsme zahájili návštěvou střední rybářské školy, která patří mezi jedny z mála škol uznávaných v Evropě. A tak jsme na vlastní oči viděli v akváriích ryby našich vod(sumec albín, štika, karas, slunečnice pestrá, koljuška tříostná, atd…) Mohli jsme se podívat na bentos pomocí nejnovější techniky promítané dataprojektorem. Viděli jsme jak se preparují ryby a co všechno takový rybář z povolání musí umět. A pak začal vlastní sportovní rybolov. Byla tam zábava. S klukama byla sranda rybařit. Nejvíc mě to bavilo s Davidem Vernerem. Byl se mnou na pokoji i s Vaškem Kvízem a Kryštofem Knapem. Byli jsme rozdělení do šesti pokojů po 4 a méně. Chodili jsme na řeku každé ráno. Po obědě jsme mohli jít rybařit, kam chceme. Ty mladší děti většinou zůstávaly v táboře chytat na slepém ramenu. My jsme chodili do velké řeky, nebo na soutoku Blanice a tam jsme chytali kapry, tlouště nosáky, plotice. Díky záplavám se dostaly do řeky ryby ze školního pokusnictví, a tak tam Hanka Sedláčková chytla zlatou rybku jako v pohádce. Pán Grečmal nám k večeři ugriloval steaky a ty byly asi nejlepší. Chutnaly všem.

Někteří z nás také poprvé zažili koupání v řece a na jezu. To bylo něco!!!

Jedna věc se nám ale nelíbila. Byly to neuvěřitelné útoky všude přítomných komárů. I když jsme na sobě měli mnoho vrstev repelentu, tak někteří z nás se domů vraceli, jakoby prodělali neštovice.

Výlet jsme si užili. Bylo to tam fajn a bylo teplo. Ve Vodňanech se mi líbilo, a když nastal čas odjezdu, mnohým z nás se domů vůbec nechtělo. Akce se zúčastnilo 15 dětí z rybářského kroužku, p. Doležal, p. Grečmal a p. Borovka.

Poděkování patří jihočeskému územnímu svazu za hostovské povolenky zdarma, a také dík Schrödingerovu insitutu, od kterého jsme měli hrazenou dopravu.

Vojta Borovka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *